O Tooway™ servisu

Kompanija Satellite Broadband Network Montenegro (SBS Net Montenegro), kao ovlašteni distributer Skylogic Tooway™ servisa za područje Crne Gore, nudi dvosmjerni satelitski Internet pristup bilo gdje u Crnoj Gori, nezavisno od zemaljske infrastrukture.

Šta je Tooway™?
Tooway™ je visokokvalitetni, satelitski širokopojasni Internet pristup za korisnike širom Evrope.

Tooway™ servis je namijenjen svim korisnicima koji imaju potrebu za širokopojasnim vezama, a nemaju mogućnost korišćenja potrebne zemaljske infrastrukture. Servis je moguće primijeniti na mobilnim i stacionarnim objektima unutar oblasti koju pokriva satelit.
Sistemi dijeljenog kapaciteta baziraju se na neograničenom prenosu podataka po pristupačnim cijenama uz stalnu prisutnost na Internetu.

Tooway™ servis predstavlja novu generaciju širokopojasnog (broadband) Internet servisa koji je brži i fleksibilniji. Satelit je budućnost širokopojasnog (broadband) pristupa Internetu.

Tooway™ koristi satelitsku tehnologiju za povezivanje korisnika sa brzim, fleksibilnim, širokopojasnim Internetom.

Uprkos značajnom napretku tokom posljednjih godina, procijenjuje se da blizu 13 miliona domaćinstava širom Evrope nema pristup ADSL ili kablovskim mrežama. Zbog toga su Eutelsat i Viasat udružili snage kako bi pružili novi sistem za dvosmjerni širokopojasni pristup Internetu.
Nemojte čekati na zemaljske distributere širokopojasnog Interneta.

Sve što vam treba je eksterna Tooway™ satelitska antena (slična onoj koju koristite za prijem TV signala) i satelitski modem. Nema instaliranja dodatnih programa ni dodatnih uređaja.

Izaberite paket koji će zadovoljiti vaše potrebe!
SBS Net Montenegro je pripremio pakete koji će zadovoljiti kako vaše individualne zahtjeve tako i zahtjeve vaše porodice. Velika ponuda raznih paketa daje vam mogućnost da izaberete prenos one količine podataka koja će zadovoljiti vaše potrebe.
Šta vam je potrebno?

Sve što vam je potrebno je Tooway satelitski modem i satelitska antena, i spremni ste za prijem širokopojasnog Interneta.

Satelitski Internet

Za razliku od jednosmjernog satelitskog Interneta (samo smjer preuzimanja podataka - downlink only) gdje je neophodan telefonski priključak za vezu prema Internetu, tooway proizvod je u potpunosti nezavisan, odnosno dvosmjeran. Dovoljna je satelitska veza pomoću tooway satelitske antene (90 cm) sa Ku-band radio dijelom i satelitskim modemom Surfbeam preko satelita EUROBIRD™ 3 na 33° istočno.

Satelitski internet

Dvosmjerna veza, antenski sistem korisnika i prima i šalje podatke putem satelita prema Eutelsatovom centru u Torinu gdje se korisnik spaja na Internet. Ugovor za korišćenje usluge sklapa se na najmanje dvanaest mjeseci. Maksimalne brzine navedene su u tabeli (USLUGE), a količina podataka nije ograničena (FLAT RATE) što podrazumijeva da nema vremenskog ograničenja pristupa Internetu kao ni ograničenja ukupne prenesene količine podataka.

Kao i kod svih drugih satelitskih davaoca usluga, sistem za svakog korisnika kontinuirano prati prosječnu karakteristiku protoka podataka kroz pet različitih intervala (svaki sat, svaka 4 sata, dnevno, sedmično i mjesečno), i određuje tzv. prag ("Threshold") u zavisnosti od odabranog paketa - tarife. Ukoliko korisnik značajno premašuje izračunati prag moguća su smanjenja brzine u okviru vršnih sati globalnog korištenja Interneta. Razlog ovome je činjenica da korisnici Tooway servisa dijele izvjesnu širinu pojasa. Da bi se ta širina održala stabilnom, sistem radi na principu tzv. "Fair Access Policy" ili FAP (Politika fer pristupa)
Pristup Internetu sa visokim prioritetom imaju korisnici koji surfuju Internetom ili koriste mail servis
Pristup Internetu sa niskim prioritetom imaju korisnici koji koriste peer-to-peer aplikacije (ovo se postiže ograničenjem propusnoog opsega)

Sve što treba za satelitski pristup Internetu je dvosmjerna - "tooway" satelitska antena s radio dijelom i modem:

Tooway

Gdje se može koristiti Tooway™ servis?

Pokrivenost širom Evrope
Tooway™ radi na različitim frekvencijama, u zavisnosti od pokrivenosti satelitskim signalom. U Crnoj Gori se trenutno može korisiti satelit EUROBIRD™ 3 na 33° istočno (Ku-band)

Eurobird 3

Pokrivenost je data za informativne svrhe, i može se promjeniti u skladu sa razvojem servisa

Tehničke prednosti

• Pristupačna cijena satelitskog modema i satelitske antene
• 4 različita paketa prilagođena vašim potrebama
• Prelazak na veći paket kada se ukaže potreba
• Velike brzine
• Nema potrebe za dodatnim hardverom ili softverom
• Ugrađeni sigurnosni mehanizmi koji vas štite od krađe servisa i usluga ostalih korisnika
• Mogućnost kreiranja virtualnih privatnih mreža - Virtual Private Networking (VPN)
• 10/100 Mbps Ethernet interface

SBS Net

Usluge

Fizička lica Sve što vam je potrebno je Tooway satelitski modem i satelitska antena, i spremni ste za prijem širokopojasnog Interneta ...

Pravna lica - Poslovni korisnici Skylogic D-Star servis je namjenjen poslovnim korisnicima, a njegove osnovne karakteristike ...

Profesionalni servis omugućava dijeljenje propusnog opsega za Internet pristup i surfovanje Internetom preko dvosmjernog satelitskog terminala ...

IP Connect servis je dizajniran za uspostavljanje, integraciju i povezivanje mreža različitih veličina i različitih karakteristika ...

Poslednje novosti

25 Avgust, 2010
Pristigao novi kontigent opreme najpoznatijeg svjetskog proizvođača Tooway.
Više detalja...

27 Avgust, 2010
Novi paket PremiumSBS sa flat rate tarifom u ponudi
Više detalja...

Pregled ostalih novosti